MAGFOUR

MAGFOUR ismini içeriğinde bulunan biyoyararlanımı yüksek 4 magnezyum formundan almaktadır.  MAGFOUR vücudumuzun biyolojik saatine göre formülize edilmiş özel bir Magnezyum kombinasyonudur.

İçeriğinde:  magnezyum malat, magnezyum sitrat, magnezyum taurat, magnezyum bisglisinat, Bor, Vitamin D3, Vitamin B6 (Pridoksal 5’ fosfat) içermektedir.

Magfour’un  gece ve gündüz formu olmak üzere kutu içeriğinde iki farklı blister bulunmaktadır. Magnezyum malat ve magnezyum sitrat formları enerji metabolizmasında görev aldıkları için bu iki formu gün içersinde zindelik katması ve yüksek biyorarlanım için  gündüz formunda bulunmaktadır.

Magnezyum bisglisinat ve magnezyum taurat formları ise sedatif(sakinleştici) etkilerinden dolayı daha kaliteli bir uyku ve yüksek biyorarlanım için  gece formunda yer almaktadır.

  1. Gündüz formu (Sarı blister)

Magnezyum Malat, Magnezyum Sitrat, Bor, Vitamin B6 B6 (Pridoksal 5’ fosfat) içermektedir.

  1. Akşam formu (Mavi blister)

Magnezyum taurat, Magnezyum bisglisinat, Bor, Vitamin B6 B6 (Pridoksal 5’ fosfat) içermektedir.Ürün içersinde biyorarlanımı yüksek kaliteli ve sertifikalı etken maddeler kullanılmış olup, Uluslararası Kalite Standartlarında (GMP) üretilmiştir.  Ayrıca ürün içersinde bulunan Bor, Vitamin D3, Vitamin B6 magnezyumunun vücudumuz tarafından emilimini arttırmaktadır.

Bor, magnezyumun vücuttaki tutulumunu arttırır. Kalsiyum metabolizmasını, kemik sağlığını destekler.  (1) Bor, kalsiyum ve D vitamini dahil olmak üzere vücudumuzda  minerallerin düzenlenmesinde görev alır; kalsiyum ve magnezyum azalmasını önleyerek, kemik mineral yoğunluğuna yarar sağlayarak kemik yapısını korumaktadır (2)

Magnezyum Vitamin  B6  içeren Takviye edici Gıda 

  1. Gündüz Formu(Sarı Blister)

 

Etken madde

Miktar (1Tablet)

% BRD

Magnezyum

   -Malat 52,5 mg

   -Sitrat 52,5 mg 

105 mg

 

% 28

Vitamin B6 P5P

2,5 mg         

% 179

Bor                       

0,5 mg

    *

Vitamin D3        

12,5 mcg

% 250

 

BRD: Beslenme Referans Değeri     * Beslenme referans değeri yoktur.

  1. Akşam Formu (Mavi Blister)

Etken madde

Miktar (1Tablet)

% BRD

Magnezyum

   -Bisglisinat 52,5 mg

   -Taurat 52,5 mg 

105 mg

 

% 28

Vitamin B6 P5P

2,5 mg         

% 179

Bor                       

0,5 mg

    *

Vitamin D3        

12,5 mcg

% 250

                                                                                                                 

BRD: Beslenme Referans Değeri     * Beslenme referans değeri yoktur.

Tavsiye edilen günlük alım dozu: 11 Yaş ve üzeri yetişkinlerin, Sabah 1 tablet Sarı Blisterli ürünü,  akşam 1 tablet  Mavi Blisterli ürünü tok karnına tüketmesi tavsiye edilir.

Raf ömrü:36 ay

Saklama koşulları: Güneş ışığından uzak, serin, kuru ve çocukların ulaşamayacağı yerde ağzı kapalı bir şekilde saklayınız.

Menşe Ülke: Türkiye (Gıdanın ana bileşeninin menşe ülkesi, gıdanın menşe ülkesinden farklıdır).

Miktar: 60 Tablet

Barkod numarası: 8683347429578

ÜRÜN HAKKINDA SAĞLIK BEYANI

Ürünün içeriğinde bulunan magnezyum;

Yorgunluğun ve bitkinliğin azalmasına katkıda bulunur.

Normal enerji oluşum metabolizmasına katkıda bulunur.

Normal kas fonksiyonuna katkıda bulunur.

Normal protein sentezine katkıda bulunur.

Normal kemiklerin korunmasına katkıda bulunur.

Normal dişlerin korunmasına katkıda bulunur.

Elektrolit dengesine katkıda bulunur.

Hücre bölünmesinde görevi vardır.

Ürünün içeriğinde bulunan  D vitamini, normal kas fonksiyonunun korunmasına katkıda bulunur.

 D vitamini Kemiklerin korunmasına katkıda bulunur.

Ürünün içeriğinde bulunan B6 vitamini yorgunluğun ve bitkinliğin azalmasına katkıda bulunur.

B6 vitamini normal enerji oluşum metabolizmasına katkıda bulunur.

 

*Türk Gıda Kodeksi Beslenme ve Sağlık Beyanları Yönetmeliği

Referanslar:

  1. Demirtaş, A. Bor’un insan beslenmesi ve sağlığı açısından önemi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 2010;41(1), 75-80.
  2. Aydın, T., Gönen, B., & Eseceli, H. Bor’un İnsan Sağlığı ve Beslenme Üzerine Etkisi. SDU Journal of Health Science Institute/SDÜ Saglik Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 2018;9(2).