Neden Vitaboss Omega 3?


 

Vitaboss Omega 3'ün İnsan sağlığına sağladığı katkılar

Norveç’in Üretim Kalitesi

Norveç, Kuzey Atlantik Denizi kıyısında bulunması nedeniyle balıkçılık konusunda gelişmiş bir ülkedir. Norveç’te balık yağı üreticileri kalite standartları doğrultusunda üretim zorunluluğuna ve sıkı denetimlere tabi tutulmakta, bu standartlarda hazırlanan balık yağlarının sıklıkla analizleri yapılmaktadır. Ayrıca üretici firmaların kendi iç prosedürleri gereği de bu kontroller sıklaştırılabilmekte ve bağımsız laboratuvarlar tarafından da test edilerek onaylanmaktadır. Norveç, ayrıca ekolojik denge açısından hangi balıkların, hangi büyüklükte avlanması gerekliliği konusunda da hassasiyet göstermekte, sürdürülebilir balıkçılık uygulaması ile balık türlerinin geleceğini koruma altına almaktadır.

168 Yıllık Tecrübe

Vitaboss’s Omega-3 dünyada 168 yıldır üretimi yapılan balık yağıdır. 1854 yılında Norveçli Eczacı Peter Möller tarafından üretilmeye başlanmıştır ve günümüzde 30’dan fazla ülkede milyonlarca kişi tarafından kullanılmaktadır.

Yüksek Omega-3 Desteği

Soğuk ve derin denizlerde yaşayan balıklar, yaşadıkları şartlara uyum sağlayabilmek amacıyla vücutlarında fazla yağı depolarlar. Bu nedenle daha yüksek miktarda Omega-3 yağ asidi (EPA ve DHA) içerirler. Atlantik Okyanusu’nda yaşayan kuzey kutbu morina balığından elde edilen Möller’s Omega-3, yüksek miktarda Omega-3 yağ asidi (EPA ve DHA) içermektedir.

Omega 3, vücutta birçok fonksiyonun daha işlevsel olmasına yardım eden ve hücre zarının yapı taşı olarak kullanılan bir grup uzun zincirli çoklu doymamış yağ asididir. Çeşitli formlarda karşımıza çıkan omega 3’ün kendi içinde EPA, DHA ve ALA olmak üzere 3 farklı türü bulunur. Vücut tarafından doğal olarak üretilemeyen omega 3, besinler yoluyla vücuda alınır. Bağışıklık sistemini güçlendirmek ve inflamatuar süreçleri azaltmak gibi temel görevleri bulunan omega 3 yağ asidi, en yaygın olarak deniz ürünlerinde yer alır.

Doğal Balık Yağı Formu

Trigliserid formunda balık yağı içeren Vitaboss Omega-3, şeker, tatlandırıcı, koruyucu ve domuz ürünleri içermez. Vitaboss Omega-3 sıvı formları, doğal aromalar kullanılarak lezzetlendirilmiştir.

Omega-3 balık yağı farklı formlarda bulunabilir. İşte en yaygın Omega-3 balık yağı formları:

Sıvı Balık Yağı: Bu form, saf balık yağının sıvı halde bulunduğu bir formdur. Genellikle şişelerde satılır. Ancak, balık tadı ve kokusu bazı insanlar için rahatsız edici olabilir. Bu nedenle tatlandırıcılar ve limon aroması eklenmiş versiyonları da bulunur, bu da balık tadını maskelemeye yardımcı olabilir.

Softjel Kapsül Balık Yağı: Softjel kapsül balık yağı, balık yağının en popüler formudur. Sıvı balık yağının jelatin kaplama içerisinde sunulmasıyla elde edilir. Kapsüller, dozajı daha kolay kontrol etmenizi sağlar. Balık tadı ve kokusu yoktur. Genellikle 1.000 mg'lık kapsüllerde bulunur. 

Çiğneme Tableti Balık Yağı: Jel formundaki çiğneme tableti balık yağı, özellikle küçük çocuklar için iyi bir seçenektir. Hangi formun en uygun olduğu, kişisel tercihlerinize ve kullanım kolaylığınıza bağlıdır. Balık tadı ve kokusundan hoşlanmıyorsanız, kapsül veya çiğneme tableti balık yağı daha iyi birseçenek olabilir.

Lezzetli Tat

Doğal karışık meyve aroması, doğal elma aroması ve doğal limon aromasına sahip Möller’s Omega-3, dünyaca ünlü saygın bir kuruluş olan “International Taste Institute” (Uluslararası Tat Enstitüsü) tarafından ödüllendirilmiştir.

100 çocuktan 93’ünün severek içtiği balık yağıdır.*

Moleküler Distilasyon Yöntemi

Vitaboss Omega-3 balık yağlarının üretim sürecinde yağların doğallığının korunması sağlanırken, hassas bir saflaştırma yöntemi olan “moleküler distilasyon” ile ağır metallerden arındırılmaktadır.

Omega-3 balık yağı, yağlı balık türlerinden elde edilir. Sağlıklı ve yüksek kaliteli balık yağı üretiminde şu adımlar izlenir:

  •  Balık Yakalama: Balıklar, düşük kirlilik seviyelerine sahip temiz ve soğuk sulardan yakalanır.
  • Yağ Çıkarma: Balıkların yağları, soğuk presleme yöntemiyle ayrılır.
  • Saflaştırma: Yağlar, kimyasal çözücüler veya yüksek sıcaklık kullanmadan özel bir moleküler damıtma işlemi ile saflaştırılır. Bu süreç, çevresel kirleticileri ve ağır metalleri uzaklaştırır.
  • Antioksidan Ekleme: Yağın tazeliğini korumak amacıyla doğal antioksidanlar eklenir. Bu, yağın aksidasyon seviyelerini düşük tutar ve kaliteyi artırır.
  • Paketleme: Yağlar, oksijensiz bir ortamda ve sıkı sıcaklık kontrolleri altında paketlenirler. Bu adımlar, yüksek kaliteli ve sağlıklı balık yağı üretimini sağlar.

Tescillenmiş Üretim Kalitesi

Vitaboss Omega-3’ün üretici firması Orkla Health, Omega-3 konusunda uluslararası kalite standartlarını belirleyen bir kuruluş olan GOED’in (Global Organization for EPA and DHA Omega-3) “Plus” kategorisi üyesidir. Vitaboss Omega-3 balık yağlarının her üretim partisinde aynı üretim kalitesinin uygulandığı, GMP ve ISO 22000:2018 sertifikaları ile garanti edilmektedir.